NATUURNIEUWS

Op deze pagina's treft u ons archief van het Natuurnieuws van Texel. Met behulp van de zoekmachine kunt u eenvoudig naar verschillende gebieden zoeken. Mocht u vragen hebben neem dan contact opVeel kijkplezier

Net ten zuiden van De Cocksdorp wordt hard gewerkt aan nieuwe Natuur. In opdracht van de Provincie Noord Holland wordt het Hanenplasgebied uitgebreid en verder verbeterd.

Lees meer >>

Veel kijkplezier

In opdracht van Natuurmonumenten zijn na het broedseizoen weer een aantal werkzaamheden langs de Vogelboulevard hervat.

Lees meer >>

Veel kijkplezier

Het broedseizoen 2017 zit er weer bijna op. Begin augustus zijn in het Nationaal Park Duinen van Texel de groene routes door de meeste broedgebieden weer open gegaan. Alleen die van de Mandenvallei en achter de Geul blijven nog gesloten tot 1 september.

Lees meer >>

Veel kijkplezier

De herfst zit er weer bijna op en Texel Vogeleiland maakt zich op voor de winter. Wist u dat Texel ook gedurende de winter een prachtige plek is om vogels te bekijken.

Lees meer >>

Veel kijkplezier

In opdracht van de provincie Noord Holland gaat dit najaar de uitvoering in natuurgebied De Hanenplas starten.

Lees meer >>

Veel kijkplezier

Door een combinatie van warm weer en langdurige droogte is het Wagejot op Texel zouter dan normaal. Door de warme temperaturen van de laatste dagen lijkt er in het water een alg tot bloei te zijn gekomen.

Lees meer >>