NATUURNIEUWS

Op deze pagina's treft u ons archief van het Natuurnieuws van Texel. Met behulp van de zoekmachine kunt u eenvoudig naar verschillende gebieden zoeken. Mocht u vragen hebben neem dan contact opVeel kijkplezier

Het strand bij de vuurtoren is de laatste jaren erg in oppervlakte toegenomen. Dit is ook de broedvogels van stranden niet onopgemerkt gebleven. Bontbekplevieren en de zeldzame Strandplevier broeden er al.

Lees meer >>

Veel kijkplezier

Eind april zijn de drie eendenkooien, in beheer bij Natuurmonumenten, weer geopend. Na grootschallige restauratie zijn alle drie de kooien weer op en top op orde.

Lees meer >>

Veel kijkplezier

Natuurmonumenten werkt momenteel hard aan een nog mooiere vogelboulevard op Texel. Inmiddels is het nieuwe gebied Sluishoek, net ten Noorden van Oudeschild, bijna afgerond.

Lees meer >>

Veel kijkplezier

Het Wadden Vogelfestival 2017 was weer een groot succes. Het was voor de tweede keer dat het Nationaal Park Duinen van Texel en het Vogelinformatiecentrum dit evenement organiseerden.

Lees meer >>

Veel kijkplezier

Op Texel werkt Staatsbosbeheer samen met verschillende lokale loonwerkers voor het uitvoeren van grotere werkzaamheden.

Lees meer >>

Veel kijkplezier

Op Texel liggen drie eendenkooien in beheer van Natuurmonumenten. Afgelopen tijd is in alle drie de kooien hard gewerkt om deze natuurpareltjes te herstellen. Hierdoor kunnen ze weer jaren mee.

Lees meer >>