Webcam Utopia


Natuurgebied Utopia

Voor het vierde jaar staat er in het gebied Utopia een webcam van het Vogelinformatiecentrum. De webcam staat midden op één van de schelpeneilanden waar jaarlijks de kolonie met Grote Sterns terugkeert. Ook in 2018 hopen we dat de Grote Sterns hier weer gaan broeden. Via deze webcam kunt u ook thuis genieten van deze prachtige vogels (en de vele andere vogelsoorten die in Utopia verblijven). Via deze webcam wordt ook het gedrag en dan met name het voedselaanbod van deze Grote Sterns gevolgd. Dit gebeurt door onderzoekers van Wageningen Marine Research (voorheen Imares). Ziet u via deze webcam nu iets opmerkelijks, of ziet u een vogel met een kleurring, probeer deze dan af te lezen, maak een screenshot en stuur de gegevens door naar ons. Hiermee helpt u de kennis over de vogels vergroten. 

Scroll naar beneden voor het laatste nieuws en de laatste blogs over de Grote Sterns. Veel kijkplezier.

 

De webcam Utopia wordt dit jaar mogelijk gemaakt door:

logo wageningen marine research                              

Laatste nieuws uit de Kolonie Grote Sterns

 

19 maart 2018

De webcam is vanaf vandaag weer online, ondanks dat de eerste Grote Sterns vorige week al wel op Texel werd gezien worden ze komende dagen nog niet voor de camera verwacht. Het is nu nog siberisch koud buiten, vorst en een hele harde oostenwind maken het niet gemakkelijk voor de eerste vogels die teruggekeerd zijn. Maar het voorjaar is in aantocht, de vogels laten zich niet tegenhouden. De massa is onderweg tussen het overwinteringsgebied van zuid en west Afrika en de broedgebieden rondom de Noordzee. 

Maar het is wel leuk om te kijken, geregeld komen er Smienten en Wintertalingen voorbij die even rusten of lopen te foerageren. Ook de Scholeksters zijn alweer druk in de weer voor de camera. 

Mocht u u iets leuks zien, laat het ons weten. 

 

Aanvullende sponsors van de webcam Utopia:

Wilt u ook een bijdrage leveren voor deze webcam, neem dan contact op met het Vogelinformatiecentrum. 

 

SPONSORS

Terug naar het overzicht

MEER FILMS: NATUURNIEUWS